Välkommen till whr.se (webbhotellsrecensioner), oberoende recensioner av webbhotell. Vi recenserar webbhotell från 15 kr/månaden och uppåt, med bra villkor för olika behov.

Bästa bloggwebbhotell

Att blogga har blivit väldigt populärt i Sverige. Om du ska starta en blogg med ett eget domännamn (t.ex minblogg.se) så behöver du ett webbhotell. Vi har valt ut två webbhotell i olika prisklass, ett billigt för enkla behov och ett lite dyrare för avancerade användare med mycket besök eller en utrymmeskrävande blogg med bilder och kanske filmer.

One.com

Specifikationer
Från 15 kr / månad
Utrymme från 3GB
Trafik Obegränsat
E-mail med spamfilter
Gratis blogg som installeras från kontrollpanel
Gratis Hemsideprogram
PHP / MySQL
Daglig backup

One.com är ett välkänt budgetwebbhotell som erbjuder enkla men kraftfulla tjänster. Deras minsta paket kostar 15 kr/månaden med en uppläggningsavgift på 115 kr, vilket är i princip det billigaste seriösa alternativet i Sverige. Kostnad för domännamn tillkommer. En .se domän ligger just nu på 95 kr / år via One.

One har en förinstallerad tjänst för bloggare som kan aktiveras med ett knapptryck från kontrollpanelen, väldigt smidigt och enkelt. Deras live support hjälper gärna till om några problem skulle uppkomma. Vi har testat denna tjänst, och den räcker gott för enklare användning.

Tre skärmdumpar: Designval, skriv nytt inlägg och framsida med ett inlägg:

one-blogg-designone-skriv-inlagg-bloggone-blogg-framsida

 

One och WordPress

På One kan du även installera världens mest använda bloggverktyg WordPress. Detta verktyg innehåller fler funktioner än den förinstallerade bloggen, och är enklare att modifiera efter eget tycke. Både när det gäller design och funktion. Att installera WordPress är mycket enkelt, här finns en svensk guide för installation av WordPress (i mitten av sidan).

Läs mer om One
Skapa hemsida med WebCreator hos One
E-post tjänsten hos One
Komplett recension av One

För större bloggar – Välj Hostgator

Specifkation
Från 39 kr / månad
Obegränsat utrymme
Obegränsad trafik
Gratis Blogg från WordPress
Enkel installation av bloggen från Kontrollpanel
E-mail med spamfilter
PHP / MySQL
Support dynget runt

Om du vet med dig att du har ett stort antal besökare varje dag eller en blogg på över 3 GB, så kan vi rekommendera Hostgator som webbhotell istället. Med Hostgator kan du installera världen mest använda bloggverktyg WordPress med några knapptryck. WordPress innehåller dessutom fler funktioner än verktyget hos One, samt är mer flexibelt. Här är en enkel guide för hur du installerar WordPress på Hostgator, du behöver inga programmeringskunskaper för att göra detta.

1. Beställ valfritt paket. Efter 5-15 min så kommer ett mail med kontoinformation, klick på länken till din kontrollpanel cPanel (svår att missa).

2. Klicka på sista ikonen ”Fantastico De Luxe”. Välj WordPress i vänster menyn, klicka på ”New installation”.

3. Ange användarnamn och lösenord för din blogg. Klicka på ”Install WordPress”. Klart!

4. Om du har övriga frågor eller vill ha hjälp fråga Live supporten, de hjälper dig gärna.

Inne i bloggen kan du sedan ladda hem och installera ett nytt tema, en egen unik design. Gå in under fliken Appearances och klicka på Add new theme. (1200 tillgängliga i skrivande stund). Temat går sedan att modifiera och bygga om relativt enkelt. Du kan även installera nya funktioner, se databas för tillgängliga extrafunktioner.

Läs mer om Hostgator
Komplett recension av Hostgator

Bästa Bloggwebbhotell - Oberoende recensioner av webbhotell. Copyright whr.se 2020.

Vad tycker du om Bästa bloggwebbhotell? Skriv ner dina tankar.