Välkommen till whr.se (webbhotellsrecensioner), oberoende recensioner av webbhotell. Vi recenserar webbhotell från 15 kr/månaden och uppåt, med bra villkor för olika behov.

Bästa företagswebbhotell

Att välja webbhotell för sin företagshemsida kan vara knepigt. Vi har koncentrerat oss på tre saker vid granskningen:
Hög tillgänglighet.
Bra e-post tjänst.
Snabba servrar i Sverige eller Skandinavien från stabilt företag.

Utifrån dessa tre punkter har vi valt ut valt två webbhotell som klarar kraven. Ett billigt alternativ för nystartade- och småföretag, och ett lite dyrare. De två är One och City Network. Båda ägs av stabila företag, och har funnits med länge.

City Network

Specifikationer
Pris per månad: 10 kr första året, därefter: 74 kr (inklusive moms)
250 GB utrymme
5000 GB trafik / månad
Obegränsat antal domännamn
MySQL och MsSQL
PHP och ASP .NET
Telefon / E-mail support
Dagliga backup

City Network är ett av Sveriges större webbhotell, och som funnits sedan 2002. Har support både via e-mail och telefon med goda öppettider, måndag till fredag 08:00 – 22:00 och helger 10.00 – 14.00. Har stöd för både PHP och ASP .NET, samt databaserna MySQL och Microsoft SQL på samma konto. Du kan välja olika programmeringsspråk per webbplats, vilket är unikt. Direkt via kontrollpanelen kan hemsideprogram installeras så som WordPress, där du själv kan skapa en hemsida enkelt utan programmeringskunskap.

Vi har även lagt märke till att webbplatser som ligger hos City Network är riktigt snabbladdade generellt, vilket betyder att de inte trycker in för många kunder på samma server. City Networks avtalsvillkor är vidare ett av de mest generösa i branschen, 60 dagars öppet köp och ingen bindningstid. Vi kan starkt rekommendera City network som företagswebbhotell för den som kräver lite mer. Läs mer i vår recension City network.

 

One.com

Specifikationer
Från 15 kr per månad (inklusive moms)
Utrymme från 3GB
Trafik Obegränsat
E-mail med spamfilter
Gratis Hemsideprogram
PHP och MySQL
Daglig backup
500 kr Adwords Kupong

One.com är ett av Europas största webbhotell, om man ser till antalet kunder. Deras minsta paket kostar 15 kr per månad med en uppläggningsavgift på 144 kr, vilket i princip är det billigaste seriösa alternativet i Sverige. One.com har god tillgänglighet, bra e-post tjänst som är enkel att administrera. Ett hemsideprogram finns även där du kan skapa en enkel företagspresentation. One.com rekommenderas endast för mindre företag, med max 1-3 anställda. Överlag har One.com något lägre tillgänglighet än City network, och support sker endast via mail. Vi kan rekommendera One.com till mindre företag som vill skapa en enkel företagspresentation samt utnyttja E-post tjänsten. Läs mer i vår recension om One.com.

Rekommenderas även av Internetworld. Fick 7/10 stjärnor vid deras årliga webbhotellstest, 2008.

Läs mer
Skapa hemsida med WebCreator hos One
E-post hos One
Komplett recension av One
Komplett recension av City network

Bästa Företagswebbhotell - Oberoende recensioner av webbhotell. Copyright whr.se 2020.

Vad tycker du om Bästa företagswebbhotell? Skriv ner dina tankar.