Välkommen till whr.se, recensioner av webbhotell. I denna avdelning publicerar vi guider och artiklar runt webbteknik, programmering och marknadsföring på Internet bland annat.

Skapa fotoalbum i WordPress med NextGen Gallery

Ett fotoalbum på en hemsida kan vara en smart sak då man vill visa flera bilder snabbt och lätt. Dels så får besökaren en fin överblick över de bilder som presenteras och dels så kan man göra lite häftigare saker då man låter fotoalbumet fungera som en slideshow. Det är mycket enkelt att skapa fotoalbum i WordPress med NextGen Gallery eftersom det numera sker rent automatiskt från din applikation. Det enda som kan innebära lite mer pyssel är om du vill få till slideshow effekt, men även detta bör vara enkelt ordnat om du bara följer instruktionerna för installation ordentligt.

Skapa ett vanligt fotoalbum i WordPress

Om du vill skapa ett fotoalbum i WordPress med NextGen Gallery så ska du börja med att bege dig till plugin-delen av din kontrollpanel. Här kan du enkelt kryssa för det plugin som heter NextGen Gallery och sedan klicka för installation. Detta sker snabbt och lätt och sedan kommer du att se en ny rubrik i din vänstra meny som heter just Gallery. Klicka på denna rubrik och så kommer du att kunna välja att lägga in ett nytt fotogalleri.

Nästa steg är att namnge galleriet och att ladda upp de bilder som ska vara med. Du kan välja att ladda upp bild för bild, importera en zippad fil eller en vanlig folder med bilder. Så snart bilderna är uppladdade så kan du se dem och göra särskilda inställningar för varje enskild bild samt generellt för det nya fotoalbumet.

Justera bilderna

Det fina med NextGen Gallery för fotoalbum i WordPress är att du kan göra så många justeringar. Under menyn Gallery så har du valet manage gallery och här kan du göra en hel del för att ditt fotoalbum ska se ut så som du hade tänkt dig. Du kan till exempel ändra på thumbnails och bestämma vilken del av bilden som ska synas på framsidan innan man klickar sig in i själva albumet för att se bilderna i stort format.

Skapa en post eller sida med fotoalbum

När du väl vill använda dig av ett fotoalbum till en post eller sida i WordPress så är det hur enkelt som helst. Du kommer nämligen att kunna importera koden för ditt album direkt från det nya inlägg som du skapar. Klicka på knappen för NextGen Gallery och så kan du välja bland de album som du redan har skapat. När du sedan klickar “insert” så läggs koden för albumet in i det inlägg som du skapar. Detta betyder alltså att du enkelt kan lägga in ett fotoalbum på vilken sida som helst utan att behöva hatta mellan kontrollpanelen och ditt inlägg.

Slideshow

Om du vill visa dina bilder som en slideshow så kan du välja att göra detta med ett plugin som JW Image Rotator. Detta kan du enkelt ladda ner och lägga till din WordPress applikation. Om du går in under Gallery och väljer Options så kommer du att se alternativet Slideshow. Om du redan har ett plugin som gör slideshow funktionen möjlig så behöver du förstås inte ladda ner någon extra plugin, men annars så får du en indikation om vad du bör göra och det är enkelt att följa instruktionerna. Att skapa en slideshow i WordPress är lika lätt som att skapa ett album. Du har en massa val för hur din slideshow ska se ut och det är bara att klicka för sekunder per bild och annat för att sedan se hur det ser ut online.

Publicerad 2013-07-01. Kategori Bygga hemsida.


Skriv en kommentar eller en fråga

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.