Välkommen till whr.se, recensioner av webbhotell. I denna avdelning publicerar vi guider och artiklar runt webbteknik, programmering och marknadsföring på Internet bland annat.

Vad ska man göra när någon kapat ens domän

Hej. 1994 startade jag xxxx xxxx och 2004 registrerade jag varumärket. 2012 startades sajten mittvarumärkeCup.se. Det var en gammal bekant som
kapade xxxx xxxx. Jag har tillskrivit honom ett antal gånger att han ska
ändra sitt domännamn och gav honom ett sista datum när detta skulle ha skett
130201 men inget händer – hur bär jag mig åt för att gå vidare?

Mvh / Eric

Hej Eric. Eftersom det gäller en .se domän så kan du ansöka om ett AFT-mål hos Stiftelsen för Internetinfrastruktur. Då tar de ställning till om domänen tillhör dig i och med att du registrerade varumärket först. Tvistförfarandet kostar mellan 5 000 och 10 000 kr.

Läs dock på om andra mål innan du skickar in. Jag hittar inget företag som heter exakt som domänen i fråga, och det är viktigt. Det är nämligen viktigt att domänen helt matchar varumärket, annars blir det direkt mer klurigt om du har rätt till domänen.

Läs mer här http://www.whr.se/blog/domaner/vad-gora-om-nagon-registrerat-mitt-varumarke-som-domannamn

Publicerad 2013-02-07. Kategori Domäner.


Skriv en kommentar eller en fråga

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.