Välkommen till whr.se, recensioner av webbhotell. I denna avdelning publicerar vi guider och artiklar runt webbteknik, programmering och marknadsföring på Internet bland annat.

Välj rätt webbhotell för din webbutik

Spridningen av Internet har möjliggjort företag i olika branscher att utforska nya marknader och utnyttja oändliga möjligheter. Tack vare den växande e-handeln kan nästan vem som helst starta ett företag på nätet och få alla de fördelar som Internet har att erbjuda.

Se vilka webbhotell vi rekommenderar under bästa företagswebbhotell.

Om du är intresserad av att prova lyckan på nätet, så finns många alternativ tillgängliga för att hjälpa dig komma igång. Kanske till och med för många. Det finns dock många viktiga faktorer som måste betraktas när det gäller den tekniska biten, som vi i denna artikel koncentrerar oss på.

E-handelssystem

Även om E-handels hosting är rätt lik den traditionella lösningen med webbhotell, är det också kännetecknat av en speciell uppsättning funktioner som behövs.

Likt sin verkliga motsvarighet, är E-handelssystemet ditt skyltfönster. De flesta webbhotell stöder antingen webbutiker genom att låta dig installera olika typer av programvara på deras server, eller erbjuder gratis open-source program som kan installeras på ditt konto automatiskt. Måttet på en webbutik ligger i dess användarvänlighet och värde för kunden.

Kraftfull databas

Databasen utgör grunden för praktiskt taget alla webbapplikationer, vilket gör det viktigt även för din webbutik. Databasen används för lagring av kritisk data, så som produkter och vad dina kunder har köpt. Det vanligaste databasprogrammet för e-handelssystem är MySQL, men även Oracle och Microsoft SQL är stora, främst för större butiker.

En av de bästa egenskaperna hos en databas är dess förmåga att möjliggöra skapandet av dynamiskt innehåll och hämta information som dina kunder efterfrågar. Därav blir vikten av en snabb och kraftfull databas uppenbar, snabb databas är lika med en snabb webbutik. Detta är otroligt viktigt när kunden shoppar, vad tycker du själv om en webbutik som går slött vid bläddring?

SSL-kryptering

Inget e-handelssystem är komplett utan kryptering vid hantering av känslig data, så som kundens personuppgifter. Det finns mer säkerhetsaspekter att ta hänsyn till givetvis, men en av dem innebär att installera ett SSL-certifikat för din hemsida.

SSL står för Secure Sockets Layer, och är ett krypteringsprotokoll. Metoden används för att skydda känslig data. Detta görs med hjälp av teknik som krypterar data på ett sätt så att det inte kan läsas när det går över Internet. Iom att  bedrägerier och identitetsstölder ökar, kan många av konsumenter vägra köpa något av dig om ett giltigt SSL-certifikat inte är finns.

Slutsats

E-handel är en växande marknad som är redo att växa ännu mer. En av nycklarna till framgång med din webbutik är att veta vad du behöver, och hitta en pålitlig leverantör som kan uppfylla dessa krav.

Publicerad 2009-12-03. Kategori E-Handel.


Skriv en kommentar eller en fråga

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.