Välkommen till whr.se, recensioner av webbhotell. I denna avdelning publicerar vi guider och artiklar runt webbteknik, programmering och marknadsföring på Internet bland annat.

Installera osCommerce med SSL genom cPanel

osCommerce är ett av de mest använda ehandelssystem som finns tillgängliga idag på marknaden. Det är också ett system som enkelt installeras via Fantastico i din cPanel kontrollpanel, med några knapptryck. Hos Hostgator finns bland annat allt detta. För att hjälpa dig att maximera fördelarna av det här systemet ska vi inte bara gå igenom stegen för att installera osCommerce, utan även visa dig hur man konfigurerar den för att använda dedikerade eller delade SSL-certifikat. Detta för att säkerställa att din webbplats är säkra vid köp, vilket många kunder kräver.

osCommerce Installation

– Logga in på ditt cPanel-konto och klicka på Fantastico ikonen längst ner på huvudsidan.
– Navigera till ”E-commerce” och klicka på ”osCommerce” länken.
– Klicka sedan på ”New installation”.
– Nu måste du gå igenom flera steg för att definiera installationsplatsen:

Steg 1: Välj din domän från rullgardinsmenyn.

Steg 2: Ange namnet på den katalog där du vill osCommerce som ska installeras.

Tänk på att ”install in directory”-fältet är ett steg där många användare gör fel. Ange endast en fras där installationen ska skapas för osCommerce. Om du försöker lägga till ”/”, kommer installationen misslyckas varje gång.

Steg 3: Gå tillbaka och dubbelkolla den information du angav i ovanstående fält. Om du vill att dina kunder ska komma åt din butik när de besöker ”http://example.com,” du skulle lämna ”Installera Directory” fältet tomt. Å andra sidan om du redan har en befintlig hemsida, vill du ange en katalog att lägga butiken i. Till exempel, om du väljer att använda ”store” som namn på katalogen, skulle kunderna komma åt din osCommerce butik genom att besöka ”http://example.com/store”.

– Efter att information som krävs för installationen är angiven anger du ett användarnamn och lösenord för administrationen bakom osCommerce (där du lägger till produkter m.m.).
– Ange namnet på din butik, ägaren och giltig e-postadress. Sådant kommer t.ex att synas i orderbekräftelsen.

Aktivera SSL

Nästa fält är rätt enkla, så de får du gå igenom själv. SSL-delen kommer dock lite mer detaljerat här:

– Ställ ”Use SSL” alternativet ”Yes”

– Ange värdnamnet för din säkra server (hos med ditt Webbhotell vilket det är).

Om du har en dedikerad IP-adress och SSL-certifikat för din hemsida, ange ditt domännamn i nästa fält. Om inte, bara använda servernamnet som ovan.

– Välj den information du behöver från dina kunder. Sätt till antingen ”Yes” eller ”No”

– Efter att den information är ifylld, klicka på ”Install osCommerce” tab.

– Slutligen, på nästa sida klickar du på ”Slutför installation”.

Du har nu installerats osCommerce utrustad med ett SSL-certifikat. Allt du behöver göra är att klicka på den medföljande länken eller ange rätt webbadress i webbläsaren för att logga in och lägga till produkter i din butik.

Behöver du mer hjälp? Se oscforum.se, ett svenskt hjälpforum för osCommerce.

Publicerad 2009-12-02. Kategori Guider.


Skriv en kommentar eller en fråga

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.