Välkommen till whr.se, recensioner av webbhotell. I denna avdelning publicerar vi guider och artiklar runt webbteknik, programmering och marknadsföring på Internet bland annat.

Lägg till Contact Form 7 på din WordPress-blogg

När man bygger en hemsida så måste man alltid tänka på hur besökare med lätthet ska kunna komma i kontakt för att få svar på frågor eller beställa en tjänst eller produkt. Idag är det mycket vanligt med kontaktformuläret Contact Form 7 på WordPress sajter. Det här är ett kontaktformulär som kan användas på så många olika sätt och anpassas utefter den typ av kommunikation som man vill ha med sina besökare. Dessutom så finns det många fördelar både för den som driver sajten och för de som besöker den då man använder sig av detta formulär.

Lite bakgrund

En stor anledning till att Contact Form 7 har blivit så populärt är att det har några år på nacken. I och med detta så har WordPress lyckats få en massa feedback som gjort att denna plugin bara blivit bättre och bättre. Den som behöver ett kontaktformulär till sin WordPress sajt idag kan dra nytta av alla uppdateringar som gjorts. Dessutom fortsätter arbetet med att finjustera denna plugin vilket gör att man hela tiden får en bättre produkt som gynnar alla inblandade.

Så fungerar det

Sedan WordPress version 3.0 så får man lätt fatt i plugin från den egna WordPress applikationen. Det här är mycket smidigt. Du letar bara upp Contact Form 7 bland de plugins från WordPress som presenteras och sedan tar det några klick och så har du installerat detta smarta kontaktformulär på din sajt. Nu kan du lägga in det på sidor eller blogginlägg så som du tycker att det passar. Det enda du behöver göra är att kopiera den korta koden för att sedan lägga in den på den post eller sida som du vill ha ett formulär på.

I och med att du laddar ner denna plugin för kontaktformulär direkt i din applikation så går det snabbt och du slipper krångla med att ta reda på var det ska läggas in. Allt sker automatiskt och det är smidigt och enkelt.

Fördelar för den som driver sajten:

Som nämnt ovan så är det mycket enkelt att använda sig av denna plugin för kontaktformulär och installationen är barnsligt lätt att ta hand om. Dessutom kan man utforma och underhålla knappar och fält på ett sätt som gör att formuläret kan användas på många olika sätt. Du kan faktiskt använda Contact Form 7 till undersökningar om du vill få in statistik från dina besökare med hjälp av frågor. När någon fyllt i ditt formulär så får du snabbt denna information till din email adress vilket är ytterligare en fördel med att använda sig av detta kontaktformulär plugin från WordPress. Man slipper även spam tack vare att formuläret inkluderar både CAPTA kod och validation process.

Fördelar för sajtens besökare:

För besökare är Contact Form 7 en dröm eftersom man inte skickas till en ny sida för att fylla i och skicka sin fråga eller ge information. Allting sker på en och samma sida och det gör att proceduren går snabbt. I och med att man kan lägga in sitt formulär på vilken sida eller post som helst så innebär detta att besökare aldrig behöver klicka omkring och leta efter det. På så vis så erbjuder man en snabb och smidig service som känns professionell och attraktiv.

Publicerad 2013-08-01. Kategori Guider.


Skriv en kommentar eller en fråga

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.