Välkommen till whr.se, recensioner av webbhotell. I denna avdelning publicerar vi guider och artiklar runt webbteknik, programmering och marknadsföring på Internet bland annat.

Gör din hemsida synlig på webben – se till att den hittas av andra

Att få en hemsida på internet att bli framgångsrik kräver lite jobb, det räcker inte med att just din sida är grymt snygg och informativ. Potentiella besökare måste veta att den finns för att kunna besöka och dra nytta av den!

Du är tvungen att använda dig av någon form av marknadsföring för att internetanvändare ska veta att du ens existerar. För att bli framgångsrik måste du få besökarna att ta sig till din sida, stanna och återbesöka den, samt kanske även rekommendera den vidare. Att få dessa människor att hitta till dig kan ske på olika sätt och du kan använda dig av både fria och kostsamma metoder.

Reklam

Du kan självklart använda dig av reklam. Detta är en rätt kostsam metod, även om det finns otroligt prisvärda alternativ, som t.ex. Google Adwords. Men har du budgeten är det självklart ett alternativ som bör övervägas då det ofta ger goda resultat. Reklam kan ske genom flera mediala kanaler, du kan annonsera på internet och i tidningar, men även genom radio och tv. Att annonsera på Internet är dock det mest effektiva, och billigaste. Att gå på offline marknadsföring gör främst större etablerade företag.

Länkar

Du kan även visa att du finns genom att använda länkar. Bl.a. Google söker på antalet inlänkningar som din hemsida har. Du kan självklart alltid ha som vana att lämna din länk efter dig om du t.ex. kommenterar något hos någon, men du kan även ingå ett så kallat ”länkbyte”. Det innebär att någon annan länkar till din sida, mot att du länkar tillbaka till dem. Ett tredje alternativ är att gå med i så kallade länkskafferier eller bokmärkessidor, vilket är sidor som samlar länkar till flera andra hemsidor.

Allra bäst är det dock med helt naturliga länkar, alltså att någon har valt att länka till dig av den enkla anledningen att de faktiskt gillar din sida och vill rekommendera den.

Sökoptimering

Att använda sig av sökoptimering är ett klassiskt sätt att locka besökare. Det kan genomföras på olika sätt. Det bästa sättet är att använda sig av nyckelord i titeln på det du skriver om, samt se till att titeln är väl informerande om artikeln. Det är också viktigt att centrala nyckelord nämns tidigt i texten som publiceras på hemsidan. När någon då söker på sådana ord i en sökmotor är chansen att din sida kommer bland de högre resultaten större. Du kan hitta rätt sökord för din hemsida via Adwords sökordsverktyg.

Personlig kontakt

Att berätta om din sida ansikte till ansikte när du möter människor är också en idé. Du måste undvika att vara pratsam om den, men att nämna att den finns samt att ha den med på dina visitkort är ett enkelt sätt att i alla fall få din bekanta, och kanske även deras bekanta, att besöka dig.

Publicerad 2010-04-08. Kategori Marknadsföring Online.


Skriv en kommentar eller en fråga

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.