Välkommen till whr.se, recensioner av webbhotell. I denna avdelning publicerar vi guider och artiklar runt webbteknik, programmering och marknadsföring på Internet bland annat.

WordPress som artikelkatalog

Ända sedan WP blev ett faktum för enkel CMS hantering så har applikationen utvecklats för att passa olika funktioner online. Man kan bygga en helt vanlig blogg, en proffsig hemsida eller erbjuda en artikelkatalog online med WordPress. Det finns verkligen många fördelar med att använda sig av WP till artikelkatalog, och detta gäller både för användaren och för den som driver katalogen. Det man ska tänka på är att inte göra det alldeles för lätt för folk att spamma katalogen med meningslösa artiklar som bara är till för att länka åt annat håll.

Plugin för artikelkatalog

Om man vill skapa en WP artikelkatalog så kan man välja mellan en massa olika plugin för detta. Du kan enkelt göra en sökning online och finna gratis WP plugin för artikelkataloger. Dessutom kan du klicka på plugin knappen i din egen WP applikation (om du redan har en WP sajt) och se vad som erbjuds gratis direkt från WordPress. Det man ska komma ihåg med gratisvaror är att de inte alltid håller samma höga kvalitet som det som kostar en slant. Detta betyder inte att det är omöjligt att finna ett bra gratis alternativ för artikelkatalog plugin, men det är att rekommendera att läsa recensioner från dem som redan gett sig på uppgiften.

Teman

Lika viktigt som ett plugin som gör det enkelt att driva och använda en artikelkatalog är det tema som man väljer för den. Idag finns det alltför många artikelkataloger som ser stela och trista ut. Allt är vitt och grått och det är bara rubrikerna som kan locka till läsning. Det här är något man kan undvika genom att välja ett WP tema som engagerar och ser snyggt ut. Det här kan förstås innebära att man får betala några dollar för något som ser bra ut, men det kan det vara värt om man vill skapa en unik katalog som alla kan tycka om. En nackdel med de allra enklaste WP katalogerna är ju att de inte innefattar bilder. Detta kan bero på att den som driver katalogen inte har tid för detta eller för att de som använder katalogen inte fattar hur de ska fixa sina texter med bild och film.

Fördelarna med WordPress som artikelkatalog

En artikelkatalog gjord med WP är otroligt enkel att sköta. Har du redan jobbat med WP för vanliga bloggar och hemsidor så kommer du att känna igen upplägget i kulisserna. Allting ser ut precis som vanligt men skillnaden är förstås att du ger folk chansen att registrera sig och bidra med material. De kommer inte att kunna godkänna artiklar vilket gör att du kan kontrollera vad som publiceras. Detta kräver alltid ett visst engagemang men det gör ju och andra sidan alla hemsidor. Den som använder sig av artikelkatalogen kommer att dra nytta av att det är så enkelt att lägga in text och formatera den. Det hela ser ut som i ett vanligt textprogram och man kan med lätthet förstå hur man lägger in länkar i sin text.

Man ska heller inte glömma att sökmotorerna gillar upplägget i WordPress. Det är nämligen enkelt strukturerat och därmed blir det ett utmärkt alternativ för den som vill stötta sin sajt med artiklar från en katalog. En av de största fördelarna med en artikelkatalog gjord i WordPress är just att den kan uppdateras så ofta med hjälp av många författare, och uppdateringar är något som blir alltmer viktigt att tänka på då man jobbar med SEO och innehåll för webben.

Publicerad 2012-03-13. Kategori Bygga hemsida, Programmering.


Skriv en kommentar eller en fråga

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.