Välkommen till whr.se, recensioner av webbhotell. I denna avdelning publicerar vi guider och artiklar runt webbteknik, programmering och marknadsföring på Internet bland annat.

AdSense plugins till WordPress bloggar

AdSense har länge varit ett viktigt sätt för bloggare och hemsideägare att tjäna lite pengar på sitt innehåll. Ett tag var det så populärt med dessa annonser, som ger betalt per klick, att folk skapade så kallade MFA sajter som enbart var till för att tjäna pengar via AdSense. Idag är det svårare att jobba på detta vis eftersom Google hela tiden inför nya regler och algoritmer för sina robotar vilket gör att man måste leverera kvalitet för att nå högst upp i sökresultaten. Den som har en WordPress blogg eller hemsida har en massa bra val för AdSense plugin. Dessa är plugin som är enkla att installera, men man bör alltid fundera på hur man på bästa sätt kan dra nytta av de automatiska annonserna för att folk verkligen ska klicka på dem.

Regler från Google

Den som vill installera plugin till WordPress för AdSense bör beakta att det här ska göras i enlighet med Googles regler. Uppdaterade och populära plugin för AdSense kommer inte att leverera mer än 3 annonser per sida eftersom detta är regeln från Google. Om man försöker trixa med detta för att få in mer så riskerar man att få sitt AdSense konto avstängt. Det finns fler regler omkring Googles annonser som man måste ha koll på innan man lägger in dem på sin sida, här tillkommer det där med kvalitén på innehållet. Att skapa en MFA sajt och lägga in en text på 50 ord och sedan annonser är att be om att bli avstängd av Google AdSense!

AdSense Integrator är ett exempel på ett plugin som hela tiden beaktar Googles regler för annonserna. Egentligen så handlar det inte om så komplicerade saker, men lika snabbt som det går att lägga in ett plugin så går det för Google att stänga av AdSense kontot om sidan du lagt in reklamen på inte håller måttet!

Enkla och smidiga val

En del tycker att det är skönt med helautomatik så att man inte behöver tänka på hur annonserna ska ligga på varje enskild sida. Ett exempel på ett automatiskt plugin som ser till att annonser hamnar på varje sida som du publicerar är Adsense Now. Med detta så behöver du inte tänka på att klippa och klistra kod för att reklamen ska finnas på plats i samtliga sidor på din hemsida. Eftersom det idag finns så många enkla AdSense plugin så är det viktigt att lära sig mer om placering av annonserna. Det finns de som säger att man inte ska ha mer än 2 annonser per sida och helst bara på den övre delen av varje inlägg. Sedan kan det vara viktigt att man tänker på om annonserna ska ligga i högerkant, vänsterkant eller kanske mitt i texten. Detta är sådant som man bör ta ställning till innan man väljer WordPress plugin för AdSense annonser.

Ett bra plugin för AdSense i WordPress blogg

Det finns så många bra plugin för WordPress sajter, men ett av de populäraste AdSense alternativen är Quick AdSense. Med detta plugin så behöver man bara få koden på plats en gång och sedan sker resten automatiskt för varje sida som man skapar. Vill man jobba manuellt och kanske minska på annonserna, eller tvärtom, för en enskild sida så kan man även med enkelhet göra detta med hjälp av Quick AdSense plugin.

Publicerad 2012-05-01. Kategori Bygga hemsida, Teknik.


Skriv en kommentar eller en fråga

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.