Välkommen till whr.se, recensioner av webbhotell. I denna avdelning publicerar vi guider och artiklar runt webbteknik, programmering och marknadsföring på Internet bland annat.

DotNetNuke

Med DotNetNuke så kan man bygga enkla och mer avancerade hemsidor. Det många gillar med den här tekniken som baseras på Microsoft.NET teknologin är att den med enkla medel kan få en hemsida att se riktigt professionell ut. Genom att jobba med olika moduler, teman och mallar så kan man skapa en unik sajt som är användarvänlig både för den som driver den och för den som kommer på besök. Det finns olika versioner av DotNetNuke och det är viktigt att välja rätt för att få tillgång till allt som man behöver samt support.

Vad är DotNetNuke?

DotNetNuke blev ganska snabbt ett mycket populärt ASP.NET content management system. Anledningen till detta är förstås att det är användarvänligt, men också att många upplevt att DotNetNuke har kunnat erbjuda en applikation som skiljer sig från andra populära CMS applikationer som Joomla och WordPress. Då DotNetNuke först kom ut så skrevs det med VB.Net men sedan version 6.0 så har man övergått till C#.

Licenser

Det finns flera olika licenser för DotNetNuke. Vill man testa gratis så kan man använda sig av det som kallas för community licensen och som är helt utan avgifter. Man kan alltid börja på detta vis och sedan uppgradera sin version för att komma åt affärsfördelarna med versionerna som man måste betala för. Här ingår Professional Edition, Elite Edition och Elite Premier Edition. De 3 olika betalversionerna är egentligen inte så olika, men hoppet mellan den allmänna DotNetNuke versionen och Professional Edition kan vara ganska så stort.

Fördelar med DotNetNuke

Låt oss ta en titt på några av de allra viktigaste fördelarna med DotNetNuke.

Lätt att installera och använda – För det första så är det här ett content management system som är enkelt att installera. Efter att ha laddat ner mjukvaran så tar det inte många minuter att följa instruktionerna och få allting på plats. Dessutom så är det enkelt för den som bygger en sajt eller ska förse den med innehåll att ta hand om detta via ett interface som är enkelt att förstå och navigera.

Ett kraftfullt system – En annan viktig fördel med DotNetNuke är att detta är ett system som kan klara av att hantera många olika sajter från en och samma applikation. Detta gör att man som web master kan jobba med sajter som är mycket olika vad gäller innehåll och utseende från samma applikation vilket spar både tid och pengar.

Hemsidor på olika språk – Med DotNetNuke så får man en funktion som gör att det blir lätt att översätta en hemsida till många olika språk. Till detta kommer support på det språk som man behöver. Svenska ingår givetvis!

En flexibel lösning – I och med att man här jobbar med serier av öppna API så är det inte svårt att integrera DotNetNuke applikationen med det som redan finns. Detta gör att man slipper att strula med installationer som leder till problem och att man kan använda sig av applikationen för en mindre förändring eller för en komplett förnyelse.

Support för DotNetNuke

Den bästa supporten för DotNetNuke får man om man antar den högsta nivån av licens vilket är Elite Premier Edition. Nu är det dock så att väldigt många använder sig av den fria versionen vilket leder till en massa gratis support från de som är med i DotNetNuke community. Har man en fråga så kan man nästan alltid få svaret från andra användare direkt online och det är därför som så många ändå väljer att jobba med den mest basala versionen av denna applikation.

Publicerad 2012-09-05. Kategori Teknik.


Skriv en kommentar eller en fråga

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.