Välkommen till whr.se, recensioner av webbhotell. I denna avdelning publicerar vi guider och artiklar runt webbteknik, programmering och marknadsföring på Internet bland annat.

Vikten av WordPress plugin för relaterade artiklar

Den som har en sajt med många olika sidor och blogginlägg bör dra nytta av ett plugin som gör att varje inlägg kan länkas till andra relevanta sidor på sajten. Konceptet är inte nytt och periodvis så är det ingen som pratar om denna viktiga webbteknik. Detta betyder dock inte att man inte behöver göra något åt saken för att experterna inte diskuterar vikten av WordPress plugin för relaterade artiklar just nu. Läs vidare och inse varför du bör se till att din hemsida drar nytta av ett plugin för relaterade artiklar.

SEO aspekten

Då man lägger in relaterade artiklar under ett blogginlägg eller på en vanlig WordPress sida så kommer detta att påverka sidans SEO på flera sätt. Dels så blir det lättare för folk att ta sig vidare in i sajten då relevanta länkar erbjuds direkt i samband med det de just läst. När besökare klickar sig vidare in i sajten så sänks bounce raten och det här är viktigt. Google lägger nämligen märke till en sidas bounce rate så det är inte helt utan mening att man försöker få folk att stanna lite längre genom relaterade länkar.

En annan viktig SEO aspekt vad gäller WordPress plugin för relaterade artiklar är att detta är ett enkelt sätt att stärka sin sajt internt med hjälp av länkarna. Om man till exempel har skapat en huvudsida för ett visst ämne så kan man ge denna sida intern länkkraft genom att varje inlägg som relaterar till huvudsidan automatiskt länkas till den.

Användarvänlighet

Om man ser på det hela rent mänskligt så är det klart att folk kan dra nytta av att få hänvisningar till artiklar som relaterar till det ämne de just läst om. När man är ute och surfar efter information så är det ju inte alltid som man hittar precis det man är ute efter. Då Google erbjuder något som verkar snarlikt så kanske man klickar vidare till sajten och då är det förstås en stor chans att man kommer att vara intresserad av att läsa mer i de relaterade artiklar som erbjuds. Det här är en plugin som ger en sida en högre nivå vad gäller användarvänlighet vilket är viktigt att komma ihåg. Hemsidor är ju först och främst till för de som faktiskt läser informationen!

Rekommenderade plugin

Det finns en massa bra plugin för relaterade artiklar och de flesta av dessa går att anpassa till svenska så att man inte får en engelsk rubrik över länkarna. 2008, så samlade Matt Cutts in förslag på bra plugin och då rankades Yet Another Related Posts Plugin (YARPP) som ett av de allra bästa. Idag är det många som använder detta plugin eller Microkid’s Related Posts som också är enkelt att använda. Med det sistnämnda så kan man själv välja ut vilka artiklar som ska listas under en sida eller ett inlägg och det är bra när man har en blogg eller annan typ av sajt med många olika sidor. Fler exempel på plugin för relaterade artiklar är Similar Posts och WordPress Related Posts.

 

 

Publicerad 2012-08-11. Kategori Teknik, Tips till din sida.


Skriv en kommentar eller en fråga

This blog is kept spam free by WP-SpamFree.