Välkommen till whr.se (webbhotellsrecensioner), oberoende recensioner av webbhotell. Vi recenserar webbhotell från 15 kr/månaden och uppåt, med bra villkor för olika behov.

Obegränsade webbpaket

Vissa webbhotell erbjuder lösningar med ”obegränsade” resurser i form av bandbredd och utrymme. Detta är oftast ett marknadsföringstrick eftersom att det alltid finns en teknisk gräns, i vilket fall kan dessa erbjudande vara intressanta för vissa användare med till exempel stora filer eller stor trafikförbrukning. Tänk på att det nästan alltid finns förbehåll i avtalen om antingen filstorleken eller resursförbrukning när det gäller cpu-användning, lite enkelt förklarat antal besök på din sajt. Nedanför följer två olika företag i olika prisklasser som erbjuder obegränsade webbpaket.

One

Specifikationer
Från 15 kr / månad
Utrymme från 3GB
Trafik Obegränsat
E-mail med spamfilter
Gratis & enkelinstallerad blogg
Gratis Hemsideprogram
PHP / MySQL
Daglig backup

Ett av Europas största webbhotell, baserat i Danmark med Sverigeavdelning. Erbjuder fri trafik, med följande förbehåll i avtalet: ”att förbruket av trafik är normalt och att trafiken inte stör andra kunders trafik”. Så här står det i avtalet angående användning:

”One.com har vanligtvis fri trafik på alla webbhotell. Det förutsätts dock att förbruket av trafik är normalt och att trafiken inte stör andra kunders trafik. Om andra kunders trafik störs har One.com rätt att utan förvarning stänga kundens webbhotell och kräva kompensation för trafik förbruket. One.com förbehåller sig rätten att bestämma ifall andra kunders trafik störs. Om kundens webbhotell stängs återbetalar One.com inga förskottsbetalda abonnemangsutgifter.”
Källa One, Affärsvillkor

Hostgator

Specifikationer
Från 35 kr / månad
Obegränsat utrymme
Obegränsad trafik
Gratis Blogg/Forum/Webbutik m.m.
E-mail med spamfilter
PHP / MySQL
Support dynget runt

Hostgator har obegränsat med utrymme och bandbredd för samtliga sina paket, vilket är något de står för fullt ut. Den enda begränsning som finns är att man inte får använda mer än 25% utav serverresursena (cpu-användning) i över 90 sekunder. Detta är dock inget som påverkas av att många till exempel laddar ner större filer från ditt konto. När flera hundra är inne och läser på din hemsida samtidigt då kan denna gräns passeras. Gränsen för antal filer du får lagra ligger på 250 000. Det finns även ett gäng tjänster man inte får bedriva på Hostgator, läs mer om dessa i deras TOS.

Utöver detta så ska det dock gå utmärkt att till exempel publicera en egenproducerad film på 600 MB för nerladdning. Hostgator kan starkt rekommenderas till de som kräver mycket utrymme och trafik men inte har överdrivet mycket besökare per månad. Det här är så nära man kan komma obegränsat / unlimited i hostingvärlden.

Obegränsade webbpaket - Oberoende recensioner av webbhotell. Copyright whr.se 2020.

Vad tycker du om Obegränsade webbpaket? Skriv ner dina tankar.