Välkommen till whr.se (webbhotellsrecensioner), oberoende recensioner av webbhotell. Vi recenserar webbhotell från 15 kr/månaden och uppåt, med bra villkor för olika behov.

City Network

City Network är ett helsvenskt Webbhotell som funnits sedan 2002. Ett av få webbhotell som har helt eget datacenter. City Network driver sin verksamhet från Karlskrona och har idag över 15000 kunder, vilket gör dem till ett av de största webbhotellen i Sverige baserat på kunder. City Network har tillsammans med Hostgator bäst genomsnittsbetyg av våra besökare, se aktuellt betyg under recensionen.

Funktion

City Network erbjuder ett väl tilltaget paket för både privat- och företagsbruk. 250 GB i utrymme och 5000 GB i trafik räcker väldigt långt. Antalet e-post konton man kan knyta till sitt konto är 1000 st, vilket man kan säga är i princip obegränsat. Antal domännamn per konto är helt obegränsat, vilket ligger i linje med konkurrenterna i samma prissegment. Två st Microsoft SQL databaser samt 50 st MySQL ingår som standard per konto.

Samma konto har stöd för både PHP och ASP .NET, vilket väljs när du lägger till en ny webbplats (se skärmdump). Detta är en rätt unik funktion, att man både kan köra ASP .NET och PHP på samma konto. City Networks kontrollpanel är mycket funktionell, enkel att använda och man får snabbt en god översikt. Alla viktiga funktioner finns där så som administration av domäner, e-post, ftp och databaser. Nya domäner kan köpas direkt i kontrollpanelen. Vidare har vi funnit att City Networks servrar är allmänt snabbladdade, vilket är viktigt för krävande webbplatser så som webbutiker.

Finns även enkel installation av WordPress (CMS), Joomla (CMS) och osCommerce (webbutik) via kontrollpanelen med ett par klick. Helt klart ett väldigt utbyggt och komplett webbhotell när det kommer till det tekniska. Mer specifika detaljer kan du läsa här.

Support och avtal

City Networks avtal har sedan länge varit ett av de bättre. Ingen bindningsperiod och 60-dagars öppet köp, vilket är väldigt generöst. Avtalet är vidare enkelt skrivet och lätt att överblicka, vi fann inga vidare saker att anmärka på. Supporten har vid de tillfällen vi testat dem varit snabb och kunnat svara på frågorna på ett bra sätt. Öppettiderna för supporten är väl tilltagna, måndag till fredag 08:00 – 22:00, lördag och söndag 10:00 – 14:00.

Slutsats

Ett mycket bra val för både företag och privatpersoner som behöver gott om resurser att röra sig med, och kräver maximal uptime. Ett av de bästa avtalen i branschen med öppet köp i 60 dagar och en kontrollpanel som får ses som en av de bästa.

Paket
Utrymme 250 GB
Trafik 5000 GB
E-postkonton 1000 st
Extra domäner Obegränsat
Extra Både PHP & ASP .NET
Pris 10 kr/mån första året
Därefter: 74 kr/mån

Besök City Network

Skärmdumpar

Framsida, kontrollpanel

Lägg till ny domän/webbplats

Administrera E-mail

Lägg till ny databas

Installera applikation

Sätt betyg på City Network, vad tycker du?
1 Stjärnor2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor (70 röstningar, medelvärde: 3,60 av 5)
Loading...
Recensioner - Oberoende recensioner av webbhotell. Copyright whr.se 2020.

Ett omdöme!

  1. Av Mikael, sep 13, 2011 | Svara

    Ett stabilt och prisvärt webbhotell. Snabb och transparent support.
    Deras support är fenomenal, mail, telefon, twitter, chat!
    Använt de i över 6 år nu, friktionsfritt.


Vad tycker du om City Network? Skriv ner dina tankar.