Välkommen till whr.se (webbhotellsrecensioner), oberoende recensioner av webbhotell. Vi recenserar webbhotell från 15 kr/månaden och uppåt, med bra villkor för olika behov.

Hostgator

Hostgator är ett webbhotell baserat i Houston, USA. Känt för sin utmärkta support och stabila tjänster, vi kör själva detta webbhotell för trafikkrävande tjänster och är mycket nöjda. Utrymmet och överföringen (bandbredden) man kan använda är obegränsad, eftersom att Hostgator är ett av världens största webbhotell kan de effektivisera resurserna vilket gör att vi som kunder faktiskt kan använda stora mängder bandbredd och utrymme utan problem.

Funktion

Hostgator använder enligt oss världens bästa kontrollpanel, cpanel. Man har även gjort några mindre ändringar i plattformen för att bättre passa tjänsterna de erbjuder. Se demo här. Rent tekniskt slår den alla kontrollpaneler vi testat, användarmässigt är endast one.com kontrollpanel något enklare att greppa direkt. De flesta inställningar är obegränsade så som e-mail konton, databaser och domänkopplingar. Tillkommer gör även ett stort antal programvaror så som webbutik, forum, blogg och egen hemsida som kan installeras med hjälp av ett par klick. Inga programmeringskunskaper behövs.

Support och avtal

45 dagars pengar tillbaka garanti och de garanterar hela 99,9% i uptime, därefter får du ersättning för nertid utöver det. Abonnemanget kan sägas upp när som helst, inga bindningstider. Under de 3 år vi kört Hostgator har nertiden varit väldigt begränsad. Vi har fått snabb hjälp med avancerade problem via supporten, som krävt serverspecifika inställningar. Man kan både ringa, skicka mail och chatta med deras live-support dygnet runt. All support sker på engelska.

Slutsats

Rekommenderas för webbplatsägare som vill ha en kraftfull kontrollpanel, eller har hemsidor med stora utrymme- och trafikkrav. Kontrollpanelen ger stor frihet till användaren. Däri ingår även ett stort antal gratisprogramvaror. Rekommenderas starkt för användaren med höga krav på support, uptime, utrymme och trafik. 

Besök Hostgator


Screenshots

hostgator-cpanel-kontrollpanelCpanel kontrollpanel

Hatchling Baby Business
Utrymme Obegränsat Obegränsat Obegränsat
Trafik Obegränsat Obegränsat Obegränsat
E-postkonton Obegränsat Obegränsat Obegränsat
Extra domäner 1 st Obegränsat Obegränsat
Extra Publik SSL Publik SSL Egen SSL
Pris 39 kr/mån 56 kr/mån 84 kr/mån

Baserat 1 års priserna. Svenska priserna uppdaterade senast 2012-02-06, dollarkurs 7 kr.

Sätt betyg på Hostgator, vad tycker du?
1 Stjärnor2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor (21 röstningar, medelvärde: 3,62 av 5)
Loading...
Recensioner - Oberoende recensioner av webbhotell. Copyright whr.se 2021.

3 omdömen

  1. Av Jo, aug 27, 2009 | Svara

    Ett utmärkt webbhotell, har kört dem ett tag nu och allt har rullat på bra. Det är lite ”lagg” då webbhotellet finns i Texas USA, så det är en liten fördröjning för allt. Men det kan man leva med.


  2. Av Al, jun 18, 2011 | Svara

    Håller med. Har kört Baby-planet i två år och har fungerat felfritt. Det enda som stör mig något är fördröjningen, lite långsammare ftp etc. Annars kanon.


  3. Av John, dec 15, 2011 | Svara

    Sedan i somras har de även gjort någon uppdatering, för numera är fördröjningen ni talar som borta. Mina sidor laddar snabbare än på många svenska webbhotell jag testat. Har t.ex en sajt hos one.com, och den på Hostgator laddar snabbare.


Vad tycker du om Hostgator? Skriv ner dina tankar.