Välkommen till whr.se (webbhotellsrecensioner), oberoende recensioner av webbhotell. Vi recenserar webbhotell från 15 kr/månaden och uppåt, med bra villkor för olika behov.

One.com

One.com är ett av Europas största Webbhotell med över 900 000 kunder i 149 länder, mycket på grund av deras låga priser från 15 kr / månad. Webbhotellet har funnits sedan 2002 och sen dess vunnit många utmärkelser i tidningar, främst i budgetklassen. Internetworld har i flera år rekommenderat One som bästa budgetval. One är det perfekta valet för privatpersoner och små företag. Deras låga pris och enkla tjänster gör one till det bästa budgetwebbhotell vi testat.

Funktion

One har den absolut enklaste och mest användarvänliga kontrollpanelen på marknaden. Både enklare samt mer avancerade ingrepp kan ordnas, som kan förväntas rimligt för det låga priset. Mail, domän, databaser och statistik kan ses och administreras från kontrollpanelen plus en del annat (se skärmdump till höger).

Ett stort plus är programvarorna, bland annat finns blogg, bildgalleri och hemsideprogram att installera med några knapptryck. Vi har satt ihop en guide för hemsideprogrammet. Du kan även läsa mer om mailfunktionen här. Vidare har de även en så kallad Clouddrive, den kan kopplas till Windows och dyker då upp som en egen mapp. Däri kan du säkerhetskopiera dina filer till exempel, mappen är lösenordsskyddad och inte publik.

Support

På grund av sitt låga pris ger One support endast via e-mail och chatt. Vi har testat detta och supporten är överlag riktigt bra. Live chatten på deras hemsida är bra, där får man svar direkt på sina frågor, precis som via telefon. Allt på svenska givetvis. Lite mer avancerade frågor görs bäst via e-mail, då ärendet eventuellt kan slussas vidare till rätt person. 

Avtal, att tänka på

Tänk på att One är ett budgetalternativ. För den kräsne eller storanvändaren är detta alternativ inte att rekommendera. Även om One erbjuder fri trafik och upp till 3000 Mb i utrymme så finns det en del förbehåll i avtalet. Endast en filstorlek på max 1 Mb/hit i genomsnitt över tre dagar får distribueras, om man driver större webbplatser som drar mycket resurser så kan man bli avstängd (vår bedömning är 10 000-20 000 unika i månaden). Så för större webbplatser med antingen stora filer, många filer eller mycket besök rekommenderar vi istället City Network eller Hostgator.

Slutsats

One är det bästa alternativet för privatpersoner och små företag som vill starta sin första hemsida. Kontrollpanel ingår som täcker enklare behov, så som administration av mail, domän, databaser och statistik. Gratis verktyg för blogg, fotoalbum och hemsida medföljer gratis.

Besök One.com

Skärmdump

Kontrollpanel, framsida

Webbmail

Hemsideprogram

12 24 45
Utrymme 5 GB 30 GB 60 GB
Trafik Obegränsat Obegränsat Obegränsat
E-postkonton Obegränsat Obegränsat Obegränsat
Domän 1 st 1 st 1 st
Pris 15 kr/mån 30 kr/mån 56 kr/mån

Alla priser är inklusive moms.

Sätt betyg på One.com, vad tycker du?
1 Stjärnor2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor (106 röstningar, medelvärde: 3,08 av 5)
Loading...
Recensioner - Oberoende recensioner av webbhotell. Copyright whr.se 2024.

Vad tycker du om One.com? Skriv ner dina tankar.