Välkommen till whr.se (webbhotellsrecensioner), oberoende recensioner av webbhotell. Vi recenserar webbhotell från 15 kr/månaden och uppåt, med bra villkor för olika behov.

Wopsa

Wopsa är ett helsvenskt webbhotell med kontor och serverhall i Skånska Eslöv. Har enligt egen utsago runt 2000 kunder och administrerar runt 6000 domäner, ett medelstort svenskt webbhotell. Erbjuder 30 dagars öppet köp, vilket får ses som generöst. Deras webbpaket ligger i prissegmentet mellan 50 kr upp till 255 kr per månad.

Funktion

Wopsa erbjuder PHP och MYSQL stöd i bas, pro och elite paketen. Som kontrollpanel används cPanel i grunden. Cpanel är antagligen världens mest använda kontrollpanel för privatpersoner och mindre företag, och det är en väldigt kraftfull kontrollpanel. I princip alla tänkbara funktioner finns tillgängliga (se officiell lista). Kontrollpanelen är dessutom väldigt enkel att använda. Flera andra webbhotell använder cPanel också, vilket möjliggör en flytt från ett webbhotell till ett annat blir smidigt. Det enda man kan klaga på är att översättningen till svenska innehåller en del fel. Sammantaget får kontrollpanelen högsta möjliga betyg.

Stöd för ASP och ASP .NET samt Microsoft SQL finns att beställa som externt konto. Någon kontrollpanel för domäner verkar tyvärr inte ingå i Windows kontot.

Vidare känns Wopsas servrar snabbladdade och inte överbelastade, testa vår blogg på Wopsa för att känna på hastigheten.

Tillsammans med alla paket kommer även gratis script som kan installeras direkt från kontrollpanelen. Så som egen webbutik, CMS eller blogg. Läs mer här om alla tillgängliga script.

Slutsats

Ett bra val för privatpersoner och små företag. Deras servrar känns väldigt snabbladdade och inte alls överbelastade.  Webbpaketen kunde varit mer generösa, men för det något lägre priset än sina närmsta konkurrenter får Wopsa ses som ett utmärkt val med bra kontrollpanel.

Bas Pro Elite Windows
Utrymme 500 MB 2000 MB 6000 MB 2000 MB
Trafik 10 GB 25 GB 100 GB 25GB
E-postkonton Obegränsat Obegränsat Obegränsat Obegränsat
Extra domäner 1 15 Obegränsat 5
MySQL-databaser 5 Obegränsat Obegränsat Obegränsat
Pris 50 kr /mån 75 kr /mån 225 kr /mån 60 kr /mån

Tillval MSSQL för Windowspaketet, 25 kr per månad.

Samtliga priser är inklusive moms.

Besök Wopsa

 

Screenshots


Kontrollpanel, framsida


Lägg till Webbplats


Administrera e-post konto


Hantera databaser

Sätt betyg på Wopsa, vad tycker du?
1 Stjärnor2 Stjärnor3 Stjärnor4 Stjärnor5 Stjärnor (7 röstningar, medelvärde: 3,57 av 5)
Loading...
Recensioner - Oberoende recensioner av webbhotell. Copyright whr.se 2024.

Ett omdöme!

  1. Av Jonas, maj 23, 2011 | Svara

    Är inte absolut billigast men sett till pris/prestanda och funktioner så vet jag inget bättre och billigare webbhotell.


Vad tycker du om Wopsa? Skriv ner dina tankar.