Välkommen till whr.se (webbhotellsrecensioner), oberoende recensioner av webbhotell. Vi recenserar webbhotell från 15 kr/månaden och uppåt, med bra villkor för olika behov.

Registrera Domän

Att välja rätt aktör när det gäller domänregistrering är viktigt. Det finns många fördelar med att separera domänhanteringen och  webbhotellet, framförallt i de fall webbhotellet inte kan erbjuda en bra kontrollpanel för domäner. Till exempel är det viktigt att man kan flytta och administrera sina domäner, då vill man kunna göra detta på ett enkelt sätt. Även faktureringen och eventuella ägarbyten måste kunna ske på ett bra och smidigt sätt.

Efter dessa fyra grundpelare har vi funnit den bästa aktören:

  1. Kontrollpanel, enkel administration utan externa ingrepp från ombudet.
  2. Bra priser och många ändelser att välja emellan (så som .se/.com/.nu osv).
  3. Smidig fakturering.  Olika betalningsalternativ så som kreditkort och pappersfaktura.
  4. Smidig hantering vid ägarbyten.

Binero

Specifikationer
Domänkontrollpanel – Gratis!
Tillval webbutrymme, från 69 kr / månad
Obegränsat antal domännamn
.se – 99 kr
.nu – 99 kr
.com/.net/.org/.biz/.info – 89 kr
.eu – 89 kr

Vi har valt Binero som bästa aktör att samla sina domäner hos. Via deras kontrollpanel kan man administrera sina domäner på ett enkelt och kraftfullt sätt.

Deras priser är dessutom nästan i linje med själva inköpspriset för domäner, då tanken är att tjäna pengarna på webbhotellen istället. Därav är Binero en av de billigaste på domäner i branschen.

Fakturering sker via e-post eller brev (45 kr tillkommer för brevfaktura). Fakturorna kan betalas via kreditkort eller bank (via OCR-nummer). Vid överlåtelser av domännamn (ägarbyte) så skiljer sig många ombud åt. I vissa fall tillkommer höga avgifter och eftersom det är ett manuellt arbete så kan själva överlåtelsen ta onödigt lång tid. Bineros handläggningstid är kort, 1-5 arbetsdagar i de fall vi testat med en .se domän. Ett ägarbyte för en .se domän är helt gratis.

Du kan registrera en eller flera domäner via Binero utan att ha webbhotell hos dem, själva domänkontot är helt gratis. Därefter kan du peka domänen mot vilket webbhotell du vill. Vi kan därmed starkt rekommendera Binero för den som vill registrera nya eller samla sina domäner på ett ställe.

Beställ

För att beställa ett gratis domänkonto gå in på Binero, klicka på ett av paketen och sedan beställ. Skriv in det domännamn som du antingen vill flytta eller köpa, klicka på nästa. Under ”Välj tjänster” välj Domänkonto, följ vidare instruktioner och du är i hamn.


Skärmdumpar – Kontrollpanel

Domäner – Översikt Ändra namnservrar
Dns-editor
Registrera Domän - Oberoende recensioner av webbhotell. Copyright whr.se 2020.

Vad tycker du om Registrera Domän? Skriv ner dina tankar.